Hello California!

TL;DR: Megérkeztünk San Franciscoba, az idő remek, sétálgattunk a parton, az élet szép. :)

Hát megérkeztünk San Francisco-ba, az időjárás csodálatos, épp a vendéglátóink kertjében ülök a füvön, miközben Bari mellettem sütkérezik. (Lehet irigykedni! :) )

20160316_140924.jpgAz ideút elég hosszú volt, a másfél óra metrózás túrahátizsákkal, és a 6 órás repülőút határozottan nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé, de igyekeztük lefoglalni magunkat fényképek nézegetésével, blogírással, vagy az előttünk lévő fejtámlába épített monitor bámulásával. Virgin America-val repültünk, a társaság alapvetően tetszett, de ők is eléggé fapados stílusban tolják, fizetni kellett például a feladott csomagokért, és fizetni kellett volna az ételekért, vagy a fedélzeti wifi-ért. De végül megérkeztünk, minimális, pár perces csúszással, és a helyiek szerint borzalmas tömegközlekedés ellenére simán jutottunk el a szállásunkig.
Egy nagyon kedves családnál lakunk az esküvő napjáig, a lakás elképesztően jól van berendezve, leginkább az igényes hippi hobbit lak leírást tudnám rá használni, még ha ez elég furán is hangzik. A falakat (és minden mást) a férj alkotásai borítják, az egész nagyon színes, a szobák régi, de felújított bútorokkal vannak berendezve, és az apró részletek is ki vannak dolgozva. (B: Ha nem bánják, csinálok majd róla képeket.) Imádom az egészet, legjobban talán a régi réz csaptelepekért vagyok oda. Rögtön érkezés után kaptunk némi estebédet, ami már nagyon jól esett, aztán elbeszélgettünk a nappaliban, miközben a háttérben a CNN az aktuális előválasztás eredményeiről számolt be. Aztán befutott Dave, a férj, aki rendkívül szórakoztató kommentárokkal reagált az elnökjelöltek beszédeire. :) (B: Mint ma kiderült, politikai témában diplomázott anno.) Később megérkezett Diana is, a lányuk, kicsit vele is beszélgettünk egy pohár bor társaságában, majd felajánlották, hogy lefekvés előtt még üljünk be a hátsókertben található jacuzziba áztatni magunkat, de ehhez már túl fáradtak voltunk. Viszont ami késik, nem múlik, biztos kipróbáljuk! :)20160316_135812.jpgA reggeli jól eső zuhany és reggeli után a szülőkkel négyesben leautókáztunk az öböl partjára, és sétáltunk egyet, miközben meséltek a környékről. New York után a szó, ami legjobban leírja a környékünket, az az, hogy ZÖLD. Kertek, fák, növények mindenütt, nagyon jól esik kicsit visszatérni a természethez a felhőkarcolók után.20160316_120539.jpg20160316_125656.jpgMég tegnap kiderült, hogy nem sokkal a rendszerváltás után jártak Budapesten, és többek között a magyar konyha is bejött nekik, így a szíves fogadtatásunk után az volt a minimum, hogy felajánljuk, egyik nap főzünk nekik valami magyarosat vacsorára. Egyelőre a tejfölös csirkepaprikás van a befutó helyen, az nem is olyan nehéz, meg talán a hozzávalókat is könnyű beszerezni. Persze ha valakinek van jobb ötlete, az jöhet kommentben! :)
Lassan megindulunk San Francisco felé - ja igen, Berkeley-ben lakunk, valamivel San Francisco fölött -, egy helyi bárban futunk össze a többiekkel, akik az esküvőre jöttek, meg persze az ifjú párral. Folyt. köv., szerintem nagyon jól fogjuk itt érezni magunkat!

Bari kiegészítő gondolatai:
WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ... naaaaaaaaaaaaaaaaap... wáááááááááááááááá!!!
Egyelőre nagyon-nagyon tetszik ez a hely, kicsit át is értékeltem a New Yorkról alkotott véleményemet (erről is teszünk fel később egy irományt, csak még finomításra szorul). Valószínűleg pont Berkeley-ben élni hosszútávon kissé uncsi, nincs sok minden errefele, de Californiát azért nem zárnám ki teljesen! :) Mindig mondom, hogy számomra a tökéletes élőhely egy hatalmas farm lenne valami nagyváros közepén, rengeteg állattal. Sokkal jobban érzem magam zöld környezetben, mint betonban!
A vendéglátóink a séta után még meghívtak minket ebédre, ismét egy mexikóiba ültünk be, ezúttal burritot ettem disznóhússal és mindenféle egyébbel, ez jobban bejött, mint a hétfői.20160316_140333.jpg