Túra in progress

TL;DR: Megyünk szépséges világot látni.

Az előző posztban említettem, hogy találtunk magunknak egy guide-ot, akivel tudunk utazgatni az országban. Eddig gőzerővel keresgéltünk útitársakat, nem fixáltunk le semmit, de nem akartuk már tovább húzni az időt, ezért úgy döntöttünk, akár ketten is kifizetjük a túrát.
Ma rám írt egy német srác, akit szintén a couchsurfing találkozón ismertünk meg, hogy lenne két svájci lány, akiket lehet, hogy érdekelne a dolog. Gyorsan fel is vettem a kapcsolatot az egyikkel, nagyjából leírtam, mire számíthat ettől az egésztől és meg is beszéltünk találkozót egy kávézóban. Odahívtuk a guide-ot is, gondoltuk, egyszerűbb egy körben letudni az egyeztetést. Mire megérkeztünk a "lányok" (nem voltak már annyira lány korban) már láthatóan eldöntötték, hogy nem csatlakoznak hozzánk, de ezt nem mondták meg egyenesen, hanem süketeltek össze-vissza, először, hogy túl öregek hozzánk, utána meg, hogy túl fittek meg aktívak (Na, most akkor melyik?), aztán az egyik valami ködös szöveget nyomott le arról, hogy "van egy olyan érzése, hogy másik túrát kell lefoglalnia, de nem tudja elmagyarázni". Először próbáltam kérdezgetni őket, mik lennének az igényeik, mert mi elég rugalmasak vagyunk, de aztán Farki rövidre zárta a dolgot, mert nagyon fellengzősek voltak. Egyrészt folyamatosan németül beszéltek egymás között, másrészt volt egy megjegyzése az egyiknek, hogy "mi csak azért keresünk útitársakat, hogy osztódjanak a költségek", de ebben benne volt az a feltételezés is, hogy nekünk innentől minden mindegy, csak olcsó legyen, ami azért közel sem igaz, meg az is, hogy milyen már, hogy valaki nem tud kifizetni 2900 dollárt 12 napért (ők annyiért találtak valamit). Igazából se mi, se a guide nem bánta, hogy nem kell velük két hetet összezárva töltenünk. Nem szeretem ezeket a szituációkat, felnőtt emberek vagyunk, mondja meg egyenesen, mit akar, ezenkívül ne rángasson át feleslegesen a város másik végébe! Pláne ne feltételezze, hogy rosszabb kondiban vagyok, mielőtt legalább 1x edzettünk/mozogtunk közösen!
Miután a hölgyek távoztak, átrágtuk a guide-dal az útvonalat és nagyjából a programot. Tizenhárom napra megyünk, érintjük Közép- és Észak-Mongóliát, két napot lóháton töltünk majd, amit külön várok, jurtákban fogunk aludni és beígérte a srác a helyi vodkát is, na, utóbbit inkább kihagynám, de egy még valahogy csak lecsúszik. Mivel nincs 13 napi váltásruhánk és nem is tudnánk akkora csomagot vinni, amiben az elférne, előre leadtam a higiéniai igényeimet és mindent duplázok majd... undi! :P
A találkozó közben egy norvég sráctól is esett be üzenet, hogy megismerkedett két német lánnyal, ők is utaznának, nekik is írtunk, rajtuk kívül meg innen-onnan jelentkezett 1-2 ember a hirdetéseinkre, szóval most nagy erőkkel várjuk a válaszokat. Nagy könnyebbség lenne, ha legalább egy valakit találnánk! Egyébként nagyon mókás, hogy mielőtt elindultunk Magyarországról, azt hittem, Amerikán és Tokión kívül totál egyedül leszünk az út során, ehhez képest elég aktív szociális életet élünk! Meglepően könnyű társaságot találni így menet közben.
Nagyon várom ezt a túrát! Nézegettünk képeket az útvonalról és gyönyörű tájakat fogunk érinteni. Amiket a srác betervezett, mind Mongólia legjobbjai között emlegetik a neten. Maga a guide is szimpatikus, remélem, a túra végén is ezt tudom majd mondani, hehe!